Valistuskonsertit

 

Poliisisoittokunnan tärkeintä työsarkaa ovat valistuskonsertit eri-ikäisille lapsille ja nuorille osana poliisin ennalta estävää työtä.

saara_sevis

Lastenkonsertti Tapiola-salissa Espoossa. Kuva: Ari Katajamäki

 

Alakoululaisille järjestetyissä konserteissa teemoina ovat liikennekäyttäytyminen, erilaisuuden hyväksyminen, kiusaamisen haitallisuus ja yleinen turvallisuus.

Nuorille pidetyissä valistuskonserteissa teemoina ovat päihteet ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Niissä on soittokunnan lisäksi paikalla konstaapeli huume- tai väkivaltarikosyksiköstä jakamassa monipuolista tietoa päihde- ja seksuaalirikoksista.

Sex, drugs and rock´n roll -valistuskonsertti Helsingin Messukeskuksessa. Kuva: Inka Lahtinen.

 

Päiväkodeissa ja leikki-ikäisten tapahtumissa vierailevat suuren suosion saavuttanut lastenyhtye Nallekopla sekä upouusi lastenyhtye Leijonapartio.

Nallekopla Vantaan Energia Areenalla. Kuva: Juuso Wallin

 

Konserttien valistusosuuksia rytmitetään teemoihin sopivien musiikkikappaleiden avulla. Ohjelmisto räätälöidään kutakin ikäryhmää varten erikseen. Jokainen ikäryhmä pyritään tavoittamaan mahdollisimman laajasti. Tavoitteena on, että lapsi ja poliisi tapaavat myöhemminkin hymyillen, myönteisissä merkeissä.

valistus3

Päihdevalistuskonsertti Helsingissä. Kuva: Tuomas Kinnunen

 

Näissä konserteissa Poliisisoittokunta tavoittaa vuosittain tuhansia lapsia ja nuoria. Konsertit pidetään usein suurissa tiloissa, joihin kuulijat eri kouluista ja päiväkodeista kuljetaan. Soittokunta tekee vuosittain 4-5 valistuskonserttiviikkoa.

paihdevalistus_kastelli_pm (6)a

Päihdevalistuskonsertti Oulussa toukokuussa 2015. Yhteistyö Lapin sotilassoittokunnan kanssa. Kuva: Panu Matilainen