Helsingin poliisisoittokunta

Helsingin poliisisoittokunta on poliisin suhdetoiminnan tärkeä väline. Se edustaa poliisia musiikin välityksellä eri tapahtumissa niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

savoysk

Poliisisoittokunta on jo vuosikymmeniä nauttinut kestävää kansansuosiota. Soittokunnassa on 43 soittajaa, joista osa toimii myös liikennepoliisin tehtävissä. Oleellinen osa poliisisoittokunnan toimintaa ovat myös monimuotoiset pienyhtyeet. Soittajamme kokevat työnkuvan monipuolisuuden ammatillisena rikkautena.

Liikenteenohjaus27042008-22 kuvaajaWALLIN

Toimintansa alusta lähtien poliisisoittokunta on esiintynyt siellä missä ihmiset ovat: suurissa yleisötapahtumissa, sairaaloissa, vankiloissa,urheilutapahtumissa, joulukadun avajaisissa, kirkoissa, paraateissa, konserttisaleissa ja poliisin omissa tilaisuuksissa. Helsingin poliisisoittokunta on esiintynyt myös ulkomailla: Saksassa, Tanskassa, Puolassa, Virossa, Venäjällä ja Ranskassa.

Soittokunnalla on tärkeä rooli lasten ja nuorten parissa esiintyessään – musisoinnin ohella puhutaan koulukiusaamisesta, huumeiden ja muiden päihteiden vaaroista sekä liikennekäyttäytymisestä.

Helsingin poliisisoittokunta konsertoi maamme parhaimpien artistien kanssa. 70-vuotisjuhlavuonna 2017 solisteina olivat muun muassa Johanna Försti, Mari Palo, Maria Ylipää ja Helena Juntunen.

anssi1

Poliisisoittokunnan ylikapellimestarina toimii vuodesta 2012 alkaen Sami Ruusuvuori.