Ylikapellimestari

Sami Ruusuvuori on toiminut Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestarina marraskuusta 2012 alkaen. Poliisisoittokunta on viime vuosina noussut yhdeksi arvostetuimmaksi suomalaiseksi puhallinorkesteriksi. Ruusuvuoren johdolla soittokunnan toimintaa on kehitetty näkyvästi. Koululaisille suunnatut päihde- ja liikennevalistuskonsertit sekä suosittujen artistien tähdittämät viihdekonsertit ovat saavuttaneet suuren suosion ympäri Suomea. Vuonna 2014 poliisisoittokunta äänitti uuden levyn Life in the Capital City.

Ruusuvuori valmistui 2005 Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokalta musiikin maisteriksi pääaineena puhallinorkesterinjohto. Vuosina 2006-2011 hän toimi Suomen Puolustusvoimien edustussoittokunnan, Kaartin soittokunnan kapellimestarina. Konserttikokoonpanon ohella hän työskenteli Kaartin Combon sekä Kaartin Seitsikon kanssa, joka konsertoi hänen johdollaan aina Japania myöten. Ruusuvuori oli perustamassa Kaartin Soittokunta –festivaalia ja toimi sen taiteellisena johtajana.

Vuosina 2011–2012 Ruusuvuori toimi Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan päällikkönä. Varusmiessoittokunnan kanssa hän teki kotimaan lisäksi näyttävät konserttikiertueet Italiaan ja Sveitsiin ja osallistui Modena Tattoo ja Basel Tattoo –tapahtumiin.

Ruusuvuori on työskennellyt Sibelius-Akatemian lisäksi useilla festivaaleilla kapellimestarina, tuomaristossa sekä opettajana ja vieraillut johtamassa orkestereita myös Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Virossa, Latviassa ja Tanskassa. Ruusuvuori on johtanut yhdeksän äänitettä eri kokoonpanojen kanssa. Hän tekee tiivistä yhteistyötä uuden musiikin säveltäjien kanssa ja on johtanut useita kantaesityksiä.

Ruusuvuoren oma soitin on pasuuna. Hän on perustajajäsen Helsinki Brass Quartetissa, joka konsertoi sekä Suomessa että ulkomailla. Solistiseitsikko Imperialissa hän soittaa tenoritorvea. Töidensä ohella Ruusuvuori tekee jatko-opintoja DocMus tohtorikoulutuksessa Sibelius-Akatemiassa.