Ylikapellimestari

Sami Ruusuvuori on toiminut Helsingin poliisisoittokunnan taiteellisena johtajana vuodesta 2012. Aiemmin hän työskenteli Kaartin soittokunnan kapellimestarina ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina. Hänen laaja-alainen osaamisensa ulottuu klassisen musiikin lisäksi myös rytmimusiikkiin. Hän onkin työskennellyt lähes kaikkien Suomen tähtiartistien kanssa.

Ruusuvuori on johtanut orkestereiden kiertueita Japanissa, Venäjällä, Keski-Euroopassa, Baltian maissa sekä kaikissa Pohjoismaissa. Vierailevana kapellimestarina hän on ollut niin ikään Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Hän on toiminut myös lukuisten kansainvälisten kilpailujen tuomaristossa. Opettajana hän on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa sekä useilla mestarikursseilla.

Nykysäveltäjien kanssa Ruusuvuori tekee läheistä yhteistyötä tilaamalla ja johtamalla säännöllisesti uutta musiikkia. Ruusuvuori on johtanut kaksitoista äänitettä. Hänen omat soittimensa ovat pasuuna ja tenoritorvi, joilla hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri yhtyeissä. Päätyönsä ohessa Ruusuvuori tekee Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohdon tohtoriopintoja aiheenaan ”Eurooppalainen sinfoninen puhallinorkesterimusiikki1900-luvulta nykypäivään”.

Kuva: Tommi Levy