Ylikapellimestari

Sami Ruusuvuori on toiminut Helsingin poliisisoittokunnan taiteellisena johtajana vuodesta 2012. Aiemmin hän työskenteli Kaartin soittokunnan kapellimestarina ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina. Hänen laaja-alainen osaamisensa ulottuu klassisen musiikin lisäksi myös rytmimusiikkiin. Hän onkin työskennellyt lähes kaikkien Suomen tähtiartistien kanssa.

Ruusuvuori on johtanut orkestereiden kiertueita Japanissa, Venäjällä, Keski-Euroopassa, Baltian maissa sekä kaikissa Pohjoismaissa. Vierailevana kapellimestarina hän on ollut niin ikään Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Hän on toiminut myös lukuisten kansainvälisten kilpailujen tuomaristossa. Opettajana hän on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa sekä useilla mestarikursseilla.

Nykysäveltäjien kanssa Ruusuvuori tekee läheistä yhteistyötä tilaamalla ja johtamalla säännöllisesti uutta musiikkia. Ruusuvuori on johtanut kaksitoista äänitettä. Hänen omat soittimensa ovat pasuuna ja tenoritorvi, joilla hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri yhtyeissä. Päätyönsä ohessa Ruusuvuori tekee Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohdon tohtoriopintoja aiheenaan ”Eurooppalainen sinfoninen puhallinorkesterimusiikki1900-luvulta nykypäivään”.

Apulaiskapellimestari

Heikki Elo on toiminut poliisisoittokunnan apulaiskapellimestarina vuodesta 2016 alkaen.

Elo aloitti viulunsoiton opinnot seitsemänvuotiaana Porissa ja on sen jälkeen opiskellut musiikkia Yhdysvalloissa, Kuopion Konservatoriossa sekä Oulunkylän Pop- ja Jazzopistossa. Myöhemmin hänen opintonsa jatkuivat Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi puhallinorkesterinjohdon luokalta vuonna 2013.

Kapellimestarina Elo on johtanut mm. kaikkia Puolustusvoimien orkestereita ja toiminut mm. Oulun, Kuopion, Jyväskylän, Vaasan ja Porin kaupunginorkestereiden sekä Vantaan Viihdeorkesterin kapellimestarina.

Sävellyksiä ja sovituksia Elo on tehnyt hyvin laaja-alaisesti. Hänen tuotantoonsa kuuluu mm. viulukonsertto, jousiorkesteriteos, puhallinmusiikkia sekä vokaali- ja pelimusiikkia. Kansainvälisesti Elo on tunnettu orkestroimastaan sekä tuottamastaan elokuvamusiikista (Big Game, 2015).

Elo on useiden viihdeartistien yhteistyökumppani, niin lavalla kuin studiossa. Hän on sovittanut ja tuottanut useiden artistien levyjä sekä toiminut heidän konserteissaan ja kiertueillaan kapellimestarina (mm. Jari Sillanpää, Olympiastadion 2015). Useissa televisiosarjoissa on soinut Elon säveltämää musiikkia ja hänet on voinut myös nähdä musiikkiohjelmien kapellimestarina ja sovittajana. Elo on vastannut myös poliisisoittokunnan korona-ajan tallennetuotannoista.

Kuvat: Tommi Levy