Lastenvideosarja

Poliisisoittokunnan yhdeksänosaisen lastenvideosarjan aiheina ovat mm. hätänumero 112, kiusaaminen,  liikenteessä liikkuminen, turvavälineiden kuten pyöräilykypärän käyttö ja roskaaminen. Sarjan jaksot ovat katsottavissa suomeksi ja englanniksi tekstitettyinä versioina Helsingin poliisisoittokunnan YouTube-kanavalla. Toivomme, että videosarja tuottaa iloa sekä lisää turvallisuutta mahdollisimman monelle lapselle. 

Videot ovat vapaasti käytettävissä esimerkiksi opetuksessa. Alta löydät linkit videoihin. Jaksojen oppimateriaalit löytyvät täältä.

Tuu mun mukaan -konsertti

Tuu mun mukaan on alakouluikäisille suunnattu upouusi valistuskonsertti. Se tarttuu lasten elämässä ajankohtaisiin aiheisiin musiikin ja leikin kautta.

Konsertissa korostetaan sitä, kuinka tärkeää on ottaa kaikki joukkoon mukaan. Valistusosuuksien ja laulujen kautta lapsi oppii itse toimimaan niin, ettei kukaan tulisi kiusatuksi. Mukana konsertissa on Länsi-Uudenmaan poliisin ennalta estävä toiminto.

Mukana leikkimässä ja lauluja dramatisoimassa on lapsia Sunan koulun kuorosta. Konsertti on osa pääkaupunkiseudun kuntien kiusaamisen vastaista #samallapuolella -kampanjaa.

Tuu mun mukaan -informationskonserten för lågstadieelever med texterna på svenska finns här.

Pidä huolta! -konsertti

Yläkouluikäisille nuorille suunnattu valistuskonsertti täynnä tiukkaa asiaa ja viihdyttävää musiikkia.

Aiheina ovat päihteet, kiusaaminen, seksuaalinen itsemääräämisoikeus, some ja väkivalta. Luennoitsijoina ovat pitkän linjan poliisit, jotka työkseen tutkivat kyseisiin aiheisiin liittyviä rikoksia.

Opetuksen tueksi laaditun lisämateriaalin löydät täältä.

Pidä huolta! -informationskonserten för högstadieelever med texterna på svenska här.

Leijonapartio: #UusSkuutti

Leijonapartion lapsia ihastuttanut esitys nyt Youtubessa!

Leijonapartio-lastenyhtyeemme on pandemian tuoman keikkatauon aikana tehnyt yleisöä ilahduttaneesta esityksestä upean videoversion, jota pääsevät nyt katsomaan kaikki päiväkotilaiset ympäri Suomen. Teatterilyhytelokuva #UusSkuutti jatkaa live-esityksen liikenneaiheilla, mutta tarinassa on nyt uusia käänteitä ja ajoneuvoja, sekä leikkiä ja kaveruksia!

Biisit

Tuu mun mukaan

Helsingin poliisisoittokunnan muusikko Onni Lonka sävelsi ja sanoitti kappaleen poliisisoittokunnan lastenvideosarjaan: Tuu mun mukaan. Biisi kertoo toisen arvostamisesta ja ystävyydestä ja rohkaisee vastustamaan kiusaamista.

Tuu mun mukaan valittiin vuoden 2020 lastenlauluksi Lasten oman radion järjestämässä vuotuisessa kilpailussa. 

Kappaleen nuotti on vapaasti ladattavissa yksityiskäyttöön sekä oppilaitoksille.

Varjo

Vuoden 2022 ystävänpäivävideo kehottaa pysähtymään hetkeksi ja miettimään myös niitä, jotka tarvitsisivat ystäviä, yksinäisiä ja kiusattuja. Eihän kukaan meistä tahdo jäädä yksin. Mitä sinä voisit tehdä asian hyväksi?

Kappaleen sanat vapaasti ladattavissa yksityiskäyttöön sekä oppilaitoksille (klikkaamalla kertosäkeen tekstiä saat näkyviin koko laulun sanat).

Kautta kiven ja kannon

Tämän laulun avulla koulun aloittava lapsi ja vanhempi oppivat varmasti turvallisen tavan taittaa koulumatka!

Soitinesittely – Inside The Orchestra

Mitä soittimia mahtuukaan sinfoniseen puhallinorkesteriin? Tällä videolla esittäytyvät kaikki poliisisoittokunnan soitinsektiot. Soitinesittelyteoksen Inside The Orchestra sävelsi oma säveltäjämme Timo Forsström.

Yhdessä!

Seitsemän nuorta lahjakkuutta esiintyi kesällä 2021 yhdessä poliisisoittokunnan showbandin kanssa! Tähtisolistina upea Ilta!

Lue lisää.

Poliisitube

Helsingin poliisisoittokunta on mukana Youtuben Poliisitubesta löytyvässä Poliisileijona-sarjassa. Se on päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu ohjelmasarja, jossa lapset näytetään oivaltavina ja osaavina tekijöinä. Sarjassa on yhdeksän jaksoa, teemoina liikenteeseen liittyvät asiat, eksyminen ja sosiaalinen media. Vuonna 2017 julkaistun sarjan jokaisessa osassa on mukana laulu, jonka esittää poliisisoittokunta solisteineen. Mukana myös Sunan koulun kuoro.

Lisää videoita poliisisoittokunnan youtube-kanavalla sekä poliisitubessa!