Future Winds – Tulevaisuuden tuulet

Sibelius-Akatemian ja Helsingin poliisisoittokunnan yhteistyöprojektin loppukonsertti.
 
Konsertissa kuullaan nuorten säveltäjien kantaesityksiä sekä tutkaillaan nykymusiikin moninaisuutta!
 
Video julkaistaan 16.6.2021 klo 19.
Säveltäjien omat esittelyt teoksistaan voit lukea täältä.

Leijonapartio: #UusSkuutti

Leijonapartion lapsia ihastuttanut esitys nyt Youtubessa!

Leijonapartio-lastenyhtyeemme on pandemian tuoman keikkatauon aikana tehnyt yleisöä ilahduttaneesta esityksestä upean videoversion, jota pääsevät nyt katsomaan kaikki päiväkotilaiset ympäri Suomen. Teatterilyhytelokuva #UusSkuutti jatkaa live-esityksen liikenneaiheilla, mutta tarinassa on nyt uusia käänteitä ja ajoneuvoja, sekä leikkiä ja kaveruksia!

Tom Jones -Show

Helsingin poliisilaitos juhlisti vuoden 2021 perinnepäiväänsä virtuaalisesti Tom Jones -show:n välityksellä. Groovaavan konsertin solistina on Mikael Saari. Energinen show tallennettiin Kulttuuritalolla ilman yleisöä ja lähetettiin Alfa-tv:llä 27.3.2021. Tallenne on edelleen katsottavissa permanto -palvelussa.

Joulukonsertti

Helsingin poliisisoittokunnan vuoden 2020 joulukonsertin solisteina ovat häikäisevät Helena Juntunen ja Mika Pohjonen. Konsertti tallennettiin Temppeliaukion kirkossa ilman yleisöä ja lähetettiin Alfa tv:llä 24.12.2020. Konsertti on edelleen katsottavissa permanto-palvelussa.

Tuu mun mukaan

Helsingin poliisisoittokunnan muusikko Onni Lonka sävelsi ja sanoitti kappaleen poliisisoittokunnan lastenvideosarjaan: Tuu mun mukaan. Biisi kertoo toisen arvostamisesta ja ystävyydestä ja rohkaisee vastustamaan kiusaamista. Kappaleen orkesterina toimii Helsingin poliisisoittokunta, kapellimestarina ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

Tuu mun mukaan valittiin vuoden 2020 lastenlauluksi Lasten oman radion järjestämässä vuotuisessa kilpailussa. Vuoden lastenlaulu julkistettiin Jellonagaalassa 13.11. 2020. Lastenmusiikin ammattilaisista koostuva esiraati valitsi kymmenen ehdokasta, joista yleisö äänesti voittajaksi Onnin ja poliisisoittokunnan esittämän laulun. 

Toivomme, että jokainen antaisi oman panoksensa kiusaamisen vastustamiseksi omassa arjessaan. Kiusaaminen jättää sen kohteeksi joutuneelle usein syvät arvet, jopa niin, että niitä joudutaan käsittelemään vielä aikuisenakin. Kiusaamisen hiljainen hyväksyntä auttaa yleensä kiusaajaa, ei uhria. Ongelmat pitäisi aina selvittää kiusaajan ja uhrin kesken ja siellä missä kiusaamista on tapahtunut. Muistetaan,  että sosiaalisessa mediassa pätevät samat hyvän käytöksen pelisäännöt kuin kasvokkaisessa kohtaamisessa.

Vakavimmillaan kiusaaminen voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön, ja siinä voidaan soveltaa kunnianloukkaukseen, laittomaan uhkaukseen, lievään pahoinpitelyyn ja pahoinpitelyyn liittyviä lakipykäliä. Myös kiusaajan avunantajana ja yllyttäjänä toimiminen on lain mukaan rangaistava teko. Poliisin väliintulo on kuitenkin aina viimeisin keino kiusaamisen katkaisemiseksi – ja siksi meitä kaikkia tarvitaan!

Kappaleen nuotti on vapaasti ladattavissa yksityiskäyttöön sekä oppilaitoksille.

 

Lastenvideosarja

Helsingin poliisisoittokunta julkaisi kevään 2020 aikana musiikillisen lastenvideosarjan, jossa aiheina ovat mm. hätänumero 112, kiusaaminen,  liikenteessä liikkuminen, turvavälineiden kuten pyöräilykypärän käyttö ja roskaaminen. Sarjan jaksot ovat katsottavissa suomeksi ja englanniksi tekstitettyinä versioina Helsingin poliisisoittokunnan YouTube-kanavalla. Toivomme, että videosarja tuottaa iloa sekä lisää turvallisuutta mahdollisimman monelle lapselle. 

Videot ovat vapaasti käytettävissä esimerkiksi opetuksessa. Alta löydät linkit videoihin. Jaksojen oppimateriaalit löytyvät täältä.

Poliisitube

Helsingin poliisisoittokunta on mukana Youtuben Poliisitubesta löytyvässä Poliisileijona-sarjassa. Se on päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu ohjelmasarja, jossa lapset näytetään oivaltavina ja osaavina tekijöinä. Sarjassa on yhdeksän jaksoa, teemoina liikenteeseen liittyvät asiat, eksyminen ja sosiaalinen media. Vuonna 2017 julkaistun sarjan jokaisessa osassa on mukana laulu, jonka esittää poliisisoittokunta solisteineen. Mukana myös Sunan koulun kuoro.