Levytykset

Between Three Worlds

Helsingin poliisisoittokunta äänitti korona-aikana upeita sinfonisia puhallinorkesteriteoksia sisältävän levyn, joka julkaistiin kesäkuussa 2022.

Levyn nimiteos on Timo Alakotilan konsertto viululle ja puhallinorkesterille Between Three Worlds. Solistina loistaa viulutaiteilija Eeva Oksala.

Levyllä on myös poliisisoittokunnan tilausteos orkesterin 70-vuotisjuhlakonserttiin vuodelta 2017, Marzi Nymanin Morpheus. Kolmiosainen, hyvin moni-ilmeinen teos kuvastaa “koti, uskonto ja isänmaa” -arvokolmikon taustoja ja niiden muuttumista vuosikymmenien myötä.

Orkesteria johtaa ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Levyn taiteellisena tuottajana toimi apulaiskapellimestari Heikki Elo.

Levy on kuunneltavissa useimmissa musiikini suoratoistopalveluissa kuten Spotifyssa.

Kannen kuva: Mika Turunen

Snow Angels

Joululevy Snow Angels julkaisitiin joulukuussa 2020. Solisteina levyllä ovat upeat oopperataivaan tähdet Helena Juntunen ja Mika Pohjonen

Levyllä on perinteisiä, välittömästi joulun tunnelmaan virittäviä suomalaisia joululauluja, kuten Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna ja Mökit nukkuu lumiset. Mika kajauttaa upeasti myös tenorien joulubravuurin, Adolphe Adamin joululaulun.

Mukaan etsittiin myös hienoja, harvemmin orkesterin kanssa esitettyjä joululauluja, kuten Gösta Sundqvistin Joulukertomus. Mainiona erikoisuutena levylle tallennettiin yhdysvaltalaisen Randol Alan Bassin hauska joulupukkitarina The Night Before Christmas (Jouluaattoyö).

Levy on myynnissä ainakin seuraavissa kaupoissa: Alba, Fuga, Levykauppa Äx. Levy on kuunneltavissa myös suoratoistopalveluissa kuten Spotifyssa.

Kansi: Tommi Levy

Finnband

Helsingin poliisisoittokunta äänitti lokakuussa 2020 tuoretta suomalaista puhallinmusiikkia yhteistyössä suomalaista puhallinorkesterimusiikkia tarjoavien nuottikustantajien kanssa. Helsingin kulttuuritalossa tallennettiin 13 uutta puhallinmusiikkisävellystä tai -sovitusta. Joukossa oli mm. kaksi oman säveltäjämme Timo Forsströmin teosta. Lisäksi teoksia äänitettiin mm. Jukka Viitasaarelta, J-P Lehdolta,  Antti Nissilältä ja Ilari Hylkilältä. Vanhempaa ja hieman harvinaisempaa materiaalia edustaa Armas Järnefeltin Festouverture, upea juhla-alkusoitto vuodelta 1902. Teoksen tuoreesta orkestraatiosta puhallinorkesterille vastaa Robert J. Ambrose.

Teokset ovat vapaasti kuunneltavissa YouTubessa

Vastaavanlainen äänitys uusista puhallinkappaleista tehtiin myös vuonna 2018. Tuolloin äänitetyt kappaleet ovat niin ikään kuunneltavissa YouTubessa.

Lain nimessä!

Vuonna 2016 poliisisoittokunta äänitti suomalaista musiikkia yhdessä Helsingin, Tampereen ja Turun poliisilaulajien kanssa. Levyllä juhlistetaan 100-vuotiasta isänmaatamme Suomea ja 200 vuotta toiminutta suomalaista poliisia. 

Lain nimessä! -levyä voi tilata Helsingin poliisilaulajilta: http://www.poliisilaulajat.com/kuoro/aanitteet/

Levy on kuunneltavissa myös internetin suoratoistopalveluissa, mm. YouTubessa.

 

Life in the Capital City

julkaistiin keväällä 2014. Se sisältää Helsinki -aiheista puhallinmusiikkia.

Levyllä on mm. maailmanensilevytys Pessi Levannon kappaleesta “A Requiem for Lines 3B/3/T”. Siinä muistellaan historiaan siirtynyttä legendaarista raitiolinjaa.

Levyn avaa säveltäjämme Timo Forsströmin orkesterisarja “Life In The Capital City”. Teos kuvastaa pääkaupunkiseudun erilaisia kasvoja: hektistä Viiskulmaa jazzklubeineen, hiljaisen puiston yötunnelmaa ja Suomenlinnan kuivatelakan kolinaa.

Mukana on myös Jukka Linkolan sävellys Fortuna, jonka Poliisisoittokunta tilasi 60-vuotisjuhlakonserttiinsa vuonna 2007.

Levyn voi ostaa levykauppa Fugasta. Levy on kuunneltavissa myös internetin suoratoistopalveluissa, mm. YouTubessa ja Spotifyssa.

Helsingin poliisisoittokunnan aiemmat levytykset: 
 
Suomalainen balladi (2005; Helsingin poliisilaulajien kanssa)
Vanhoja tansseja II  (1998)
Helsingin Poliisisoittokunta 1947-1997  (1997)
Vanhoja tansseja  (1993)
Laulava soittokunta  (1991)
Uutta suomalaista puhallinmusiikkia  (1987)
Maailman parhaat marssit  (1985)
Poliisiparaati  (1975)