Levytykset

Snow Angels

Helsingin poliisisoittokunnan tuorein levytys on joulun 2020 alla julkaistu joululevy Snow Angels. Solisteina levyllä ovat upeat oopperataivaan tähdet Helena Juntunen ja Mika Pohjonen. Orkesteria johtaa ylikapellimestarimme Sami Ruusuvuori. Levyn taiteellisena tuottajana toimi apulaiskapellimestarimme Heikki Elo.

Levyllä on perinteisiä, välittömästi joulun tunnelmaan virittäviä suomalaisia joululauluja, kuten Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna ja Mökit nukkuu lumiset. Mika kajauttaa upeasti myös tenorien joulubravuurin, Adolphe Adamin joululaulun.

Mukaan etsittiin myös hienoja, harvemmin orkesterin kanssa esitettyjä joululauluja, kuten Gösta Sundqvistin Joulukertomus. Koskettavan tarinan orkestroi Timo Forsström ja vivahteikkaasta laulusta vastaa Helena. Hän esittää levyllä toisenkin vähän erilaisen joulutarinan, Joni Mitchellin Riverin. Sen soitinnuksesta vastaa saksofonistimme Heikki Summanen.

Mainiona erikoisuutena levylle tallennettiin yhdysvaltalaisen Randol Alan Bassin hauska joulupukkitarina The Night Before Christmas. Teos kuvailee pukin odotusta ja vierailua instrumentaalisesti komeaan amerikkalaistyyliin. Pertti Reposen mainio suomennos kulkee nimellä Jouluaattoyö, ja sen kertojan osuuden esittää levyllä Helena.

Levyn orkesterinumeroista löytyy myös tuoretta suomalaista musiikkia. Levyn nimikappaleesta vastaa käyrätorvisektiossamme istuva Timo Forsström uudella sävellyksellään Snow Angels. Toisena kotimaisena soitinteoksena levytettiin Ilari Hylkilän My Christmas Dream. Perinteisempää osastoa edustaa Tsaikovskin Miniatyyrialkusoitto Pähkinänsärkijä-baletista.

Levy on myynnissä ainakin seuraavissa kaupoissa: Alba, Fuga, Levykauppa Äx, Digelius Music, Porin levykauppa.

Kansi: Tommi Levy

Finnband

Helsingin poliisisoittokunta äänitti lokakuussa 2020 tuoretta suomalaista puhallinmusiikkia yhteistyössä suomalaista puhallinorkesterimusiikkia tarjoavien nuottikustantajien kanssa. Helsingin kulttuuritalossa tallennettiin 13 uutta puhallinmusiikkisävellystä tai -sovitusta. Joukossa oli mm. kaksi oman säveltäjämme Timo Forsströmin teosta. Lisäksi teoksia äänitettiin mm. Jukka Viitasaarelta, J-P Lehdolta,  Antti Nissilältä ja Ilari Hylkilältä. Vanhempaa ja hieman harvinaisempaa materiaalia edustaa Armas Järnefeltin Festouverture, upea juhla-alkusoitto vuodelta 1902. Teoksen tuoreesta orkestraatiosta puhallinorkesterille vastaa Robert J. Ambrose.

Teokset tulevat vapaasti kuunneltaviksi YouTubeen. Tähän mennessä on tallenteista on julkaistu yhdeksän teosta.

Vastaavanlainen äänitys uusista puhallinkappaleista tehtiin myös vuonna 2018. Tuolloin äänitetyt kappaleet ovat niin ikään kuunneltavissa YouTubessa.

Lain nimessä!

Vuonna 2016 poliisisoittokunta äänitti suomalaista musiikkia yhdessä Helsingin, Tampereen ja Turun poliisilaulajien kanssa. Levyllä juhlistetaan 100-vuotiasta isänmaatamme Suomea ja 200 vuotta toiminutta suomalaista poliisia. 

Lain nimessä! -levyä voi tilata Helsingin poliisilaulajilta: http://www.poliisilaulajat.com/kuoro/aanitteet/

Levy on kuunneltavissa myös internetin suoratoistopalveluissa, mm. YouTubessa.

 

Life in the Capital City

julkaistiin keväällä 2014. Se sisältää Helsinki -aiheista puhallinmusiikkia.

Levyllä on mm. maailmanensilevytys Pessi Levannon kappaleesta “A Requiem for Lines 3B/3/T”. Siinä muistellaan viime vuonna historiaan siirtynyttä legendaarista raitiovaunulinjaa. Nykyisin samaa reittiä ajavat raitiolinjat 2 ja 3.

Levyn avaa säveltäjämme Timo Forsströmin orkesterisarja “Life In The Capital City”. Siinä kuvataan pääkaupunkiseudun erilaisia kasvoja: hektistä Viiskulmaa jazzklubeineen, hiljaisen puiston yötunnelmaa ja Suomenlinnan kuivatelakan kolinaa.

Mukana on myös Jukka Linkolan sävellys Fortuna, jonka Poliisisoittokunta tilasi 60-vuotisjuhlakonserttiinsa vuonna 2007.

Levyn voi ostaa levykauppa Fugasta. Levy on kuunneltavissa myös internetin suoratoistopalveluissa, mm. YouTubessa ja Spotifyssa.

Helsingin poliisisoittokunnan aiemmat levytykset: 
 
Suomalainen balladi (2005; Helsingin poliisilaulajien kanssa)
Vanhoja tansseja II  (1998)
Helsingin Poliisisoittokunta 1947-1997  (1997)
Vanhoja tansseja  (1993)
Laulava soittokunta  (1991)
Uutta suomalaista puhallinmusiikkia  (1987)
Maailman parhaat marssit  (1985)
Poliisiparaati  (1975)